discussieplatform Health (R)RI - maatschappelijk verantwoorde gezondheidsonderzoeksinfrastructuur

17 oktober 2016

Discussieplatform Health (R)RI - maatschappelijk verantwoorde gezondheidsonderzoeksinfrastructuur

BBMRI-NL, Federa-COREON en andere partijen werken onder de vlag van Health RI samen aan de landelijke infrastructuur voor (mensgebonden) gezondheidsonderzoek en Personalized Medicine & Health. Het grootschalig verzamelen en delen van gegevens en lichaamsmateriaal staat daarin centraal. Dat brengt kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Hoe kan de infrastructuur van de toekomst verantwoord omgaan met zaken als privacy, wetenschappelijke integriteit, zeggenschap en betrokkenheid, en de vervlechting van zorg en onderzoek?

Met Health (R)RI – Responsible Research Infrastructure – starten wij een discussieplatform voor een maatschappelijk verantwoorde gezondheidsonderzoeksinfrastructuur. In een reeks open toegankelijke netwerkbijeenkomsten geeft het platform een podium aan discussie en reflectie rond actuele thema’s die spelen bij de biomedische onderzoeksinfrastructuur.  De bijeenkomsten staan open voor alle geïnteresseerde onderzoekers en professionals.

De startbijeenkomst in Utrecht op vrijdag 25 november van 10u tot 12u30 in de Jaarbeurs MeetUp staat in het teken van toestemming en bezwaar voor nader gebruik van zorggegevens en lichaamsmateriaal in onderzoek. Over de voorwaarden voor nader gebruik zijn een terugkerend twistpunt. Hoe hiermee om te gaan in het licht van ontwikkelingen in onderzoek, ethiek en wet- en regelgeving?

Wij hopen dat u deel wilt en kunt nemen aan de discussie. Zo ja, laat dan aub aan Martin Boeckhout weten dat u aanwezig kunt/wilt zijn. 

 

Nieuws
Go to top