Uit de verenigingen

Eerste Immunologiekrant verschenen
Meer aandacht is nodig voor de immunologie, vond de Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI), en nam zelf het initiatief voor een krant helemaal gewijd aan het belang van immunologisch onderzoek. In december verscheen het eerste nummer in een oplage van 1500 exemplaren. De krant is ook vanaf de NVVI-website als pdf te downloaden.

Met deze krant wil de NVVI het publiek en de politiek bewust maken van het belang van immunologie voor de volksgezondheid.  Immunologisch onderzoek kan bijvoorbeeld bijdragen aan het genezen van immunologische ziekten als een allergie of chronische ontsteking, maar ook aan ziekten waarbij immunologische reacties een rol spelen, zoals kanker. De NVVI wil met deze krant tevens de eigen naamsbekendheid vergroten. 

Immunologisch onderzoek voor gezondheid
Iedereen heeft dagelijks met immunologie te maken, al merken we dat natuurlijk niet altijd. Soms gaat het niet goed, en dan treden ongewenste immunologische reacties op, zoals een allergie of chronische ontsteking. Deze ziekten vormen een steeds groter probleem, mede omdat er steeds meer ouderen komen, terwijl er op dit moment helaas slechts zeer beperkte behandelingsmethodes voorhanden zijn. 

De immunologie beoogt door fundamenteel onderzoek naar ziektemechanismes en door toegepast onderzoek naar veilige en specifiek werkende geneesmiddelen op deze bedreiging een antwoord te vinden. Ook voor de farma-industrie is immunologie van belang. In het laatste decennium zijn immunologische producten, zoals monoklonale antistoffen en cytokines, de snelst groeiende tak van geneesmiddelen geworden. 

Immunologisch
De krant 'Immunologisch' brengt wetenschappelijk nieuws, informatie over leidinggevende immunologen, columns en visies op belangrijke ontwikkelingen.

Immunologisch zal tweemaal per jaar in beperkte oplage in papieren vorm verschijnen en vanaf de NVVI-website in elektronische vorm.

www.dutchsocietyimmunology.nl eerste nummer Immunologisch

Go to top